Pyszna i prosta sałatka, posmakuje każdemu :)
- pęczek szczypiorku
- pęczek selera naciowego
- 1 kiść winogrona białego bezpestkowego
- 2 piersi z kurczaka
- 3 łyżki majonezu
Pierś skropić przyprawą maggi i
ostawić do lodówki na 12 godzin, po tym czasie ugotować z
dodatkiem przyprawy maggi. Ostygniętą pokroić w kostkę. Seler
naciowy pokrojony w kostkę, parzyć zalewając gorącą wodą ok 20
minut. Szczypiorek posiekać, winogrono pokroić w ćwiartki.
Wszystkie składniki razem wymieszać,
dodać ok. 3 łyżki majonezu. W razie potrzeby doprawić solą,
pieprzem.
Przepis podstawowy, jeśli nie lubisz lub nie używasz maggi, pierś można ugotować w bulionie warzywnym lub natrzeć solą, pieprzem i podsmażyć.
Przepis podstawowy, jeśli nie lubisz lub nie używasz maggi, pierś można ugotować w bulionie warzywnym lub natrzeć solą, pieprzem i podsmażyć.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz